Enesetappude laine France Télécomis kestab

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
France Télécomi logo
France Télécomi logo Foto: SCANPIX

Suitsiidilaine Prantsuse telekommunikatsioonifirmas France Télécom (FT) kestab, sest tänavu on sooritanud enesetapu 23 firma töötajat.

Viimase kümne päeva jooksul on enesetapu sooritanud viis FT töötajat, kirjutab Reuters ametiühingu CFE-CGC/UNSA esindajat Sebastien Crozier’d tsiteerides. Kõik need juhtumid leidsid aset väljaspool tööruume.

Ametiühingu väitel on enesetappude taga reorganiseerimine ja sellest tulenev stress.

Eelmisel aastal lahkus vabatahtlikult elust 19 FT töötajat.

France Télécom pakub tööd 181 000 inimesele, neist 100 000 töötab Prantsusmaal.
Maailma Terviseorganisatsiooni WHO andmetel sooritati 2006. aastal Prantsusmaal iga 100 000 elaniku kohta 17 enesetappu. Sarnased numbrid kehtivad ka Euroopa suuruselt kolmanda telekommunikatsioonifirma FT kohta.

Märtsis astus ettevõte uue tegevjuhi kohale Stephane Richard. Juhivahetuse taga oli eelmise liidri suutmatus lahendada enesetappudest tekkinud kriisi.

Richard viis sisse teraapia- ja järelevalve programmi, et taolisi intsidente ära hoida. Tema viieaastane programm sisaldab ka abinõude hulka, mis puudutavad töötajate moraali parandamist.

FT pressiesindaja kinnitas, et mõned töötajad on sooritanud enesetapu, kuid keeldus nende arvu avalikustamast. Tema väitel ei tundunud need inimesed üksteist ja töötasid FT üksustes Prantsusmaa erinevates piirkondades.

FTst 27 protsenti kuulub Prantsuse riigile. Firma on üha enam orienteeritud kasumile, mis on toonud kaasa personali vähendamist ja tööaja pikendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles