Vilnius: Leetu paigutatakse viis USA Abrams tanki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tank Abrams Poolas.
USA tank Abrams Poolas. Foto: SCANPIX

Leetu paigutatakse viis USA Abrams tanki ja veel 15 armeesõidukit, teatas Leedu kaitseministeerium esmaspäeval.

«Leetu paigutatakse kompanii suurune üksus, mis koosneb ühest tankirühmast ja kahest soomustransportööride Stryker rühmast. Neid toetavad lahingtoetusüksused. Ühtekokku paigutatakse riiki 20 sõjaväemasinat,» öeldi kaitseministeeriumist BNS-ile.

Nagu varemgi paigutatakse Ühendriikide sõjatehnika Kesk-Leetu Ruklasse vürst Vaidotase mehhaniseeritud jalaväepataljoni baasi.

«USA näitab raskerelvastuse Leetu õppustele saatmisega tugevat pühendumist Leedu ja teiste Balti riikide julgeoleku tagamisele. See varustus annab Leedu vägedele võimaluse õppida, harjutada ja valmistuda koostegutsemiseks eri tüüpi liitlasüksustega - jalaväest tankideni,» teatas Leedu kaitseametkonna avalike suhete osakond.

USA kaitseministeerium teatas esmaspäeval, et Ühendriigid alustasid 3000 sõduri saatmist Balti riikidesse õppustele.

Esimene osa Balti riikidesse õppustele saadetavast raskerelvastusest, armeesõidukitest ja helikopteritest saabus esmaspäeval Läti pealinna Riiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles