Soome poliitikud muretsevad venelaste maaostutehingute pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiss lehvitab Vene Föderatsiooni lippu.
Poiss lehvitab Vene Föderatsiooni lippu. Foto: SCANPIX

Soome veteranpoliitikud Eero Heinäluoma, Ilkka Kanerva ja Seppo Käärinäinen on huvitatud venelaste maatehingute tagamaade väljaselgitamisest, kirjutab tänane Turun Sanomat (TS).

Poliitikud osalesid eile Turus toimunud välispoliitilises diskussioonis, kus muu hulgas kerkisid üles Vene kodanike maaostutehingud Soomes.

Heinäluoma (SDP), Kanerva (Koonderakond) ja Kääriäineni (Keskerakond) arvates tuleks hoida silma peal eelkõige sõjaväe- ja kaitseobjektide lähistel asuvate maatükkide müügitehingutel.  

«Näib, et juhusega siiski tegemist pole. Tehinguid tuleks uurida,» mõtiskles parlamendi esimees Heinäluoma.

«Tegemist on uue asjaga julgeolekupoliitikas ja seda pole põhjust alahinnata. Tehingute puhul on kasutatud variisikuid ja lõplik omanik pole teada,» tõdes Kanerva. «Saarestikes on ostetud maad näiteks Kemiös kaitsejõudude ladude lähistelt. Ma käisin seal ise kohal ja reisisihtkohaks seda padrikut küll pidada ei saa,» jätkas ta.

Käärinäineni sõnul tuleks seadusandlust muuta nii, et riigil oleks võimalik sekkuda maatehingutesse, kui krundil on riigikaitse mõistes strateegiline tähtsus. «Kaitse- ja justiitsministeeriumid peaks selgitama välja seadusandluse muutmise vajaduse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles