Ajaleht: Soome innovatsioonifondi ründasid kräkkerid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kräkkerid pääsesid ligi umbes 20 000 firma konfidentsiaalsele teabele.
Kräkkerid pääsesid ligi umbes 20 000 firma konfidentsiaalsele teabele. Foto: SCANPIX

Kräkkerid tungisid sisse Soome riikliku innovatsioonifondi Tekes infosüsteemi, mistõttu sattusid  valedesse kätesse mitme tuhande ettevõtte konfidentsiaalsed andmed, kirjutab Iltalehti.

Ajalehe andmetel võis küberrünnaku tulemusel sattuda võõrastesse kätesse ligi 20 000 firma strateegiat ja finantseerimist puudutav ülisalajane teave.

Üks Helsingi IT-ettevõtte valmistus esitama Tekesile finantseerimistaotlust, kui märkas süsteemis suurt turvaauku. Taotlust vormistanud isikud testisid infoturvet ja neil õnnestus hankida oma arvutitesse teiste firmade salajasi andmeid.

Töötajad ei julgenud oma firma taotlust esitada ja teavitasid innovatsioonifondi nende süsteemis olevast turvaaugust. Paar päeva hiljem pidasid politseinikud kinni kaks IT-firma töötajat, kolmas kuulutati tagaotsitavaks.  

Helsingi politsei ei taha poolelioleva uurimise kohta midagi konkreetset öelda, kuid kinnitas, et juhtunut uuritakse kui pettust.

Iltalehti andmetel leidsid politseinikud vähemalt ühe kahtlustatava arvutist Tekesi süsteemist kopeeritud andmeid.

Tekesi kinnitusel on nädal tagasi avastatud turvaauk likvideeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles