Straujuma: ELi ühisarmee idee üle tuleb diskuteerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker koos Läti peaministri Laimdota Straujumaga.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker koos Läti peaministri Laimdota Straujumaga. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu riikide ühisarmee loomine on esialgu diskussioonide objekt - nõnda kommenteeris Läti peaminister Laimdota Straujuma Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ideed.

Straujuma ütles teisipäeval usutluses Läti TV saatele «Hommikune panoraam», et Junckeri idee puudutab Euroopa ja tema väärtuste kaitsmist, kuid see on diskussioonide objekt, sest riigid suhtuvad sellesse erinevalt.

«Tuleb põhjalikult kaaluda, kas sellest ei tule NATO dubleerimist. Meie hulgas on riike, mis ei kuulu NATOsse. See pole järgmise ega ülejärgmise aasta küsimus, see on perspektiivi küsimus. Niipalju kui mina tean, on riigiti suhtumine erinev. Meil Lätis on tähtis olla NATO liige ja suurendada kaitsekulutusi kahe protsendini SKTst just alliansi vajadusteks,» ütles Straujuma.

Euroopa Komisjoni president ütles usutluses Saksa ajalehele Welt am Sonntag, et ELi sõjavägi võimaldaks seista vastu uutele ohtudele ühenduse piiride taga ja kaitsta euroopalikke väärtusi. Idee tuleb arutusele juunis toimuval ELi tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles