Raadio: sajad pagulaslapsed on sattunud Stockholmis inimkaubanduse ohvriteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike migrant teel Euroopasse.
Väike migrant teel Euroopasse. Foto: SCANPIX

Rootsi ametivõimude kahtluste järgi on paarisajast pagulaslapsest saanud Stockholmis inimkaubanduse ohvrid, vahendas Rootsi raadio saade «Ekot».

Peamiselt Sergeli turu lähiümbruses liikuvatest lastest noorim on olnud 7-aastane. Ametnike oletusel sunnitakse neid lapsi tegelema näiteks prostitutsiooni ja narkokaubandusega.

Raadiosaate «Ekot» andmetel on Marokost pärit lapsi võetud kinni muu hulgas poevarguste ja narkootikumide omamise pärast.  

Üksi Rootsi sõitvaid väikeseid pagulasi on lihtne ära kasutada. Immigratsiooniametnike ennustusel saabub tänavu üksinda Rootsi ligi 7500 pagulaslast. Mõned neist seavad end sisse kodutute laste majutuspaikades Stockholmis või selle ümbruses.     

Kõik ei taotlegi Rootsist varjupaika. Dagens Nyheteri andmetel ei tea Rootsi ametnikud sadade pagulaslaste asukohta.   

Maroko päritolu üksikute alaealiste laste arvukuse suurenemist on märgatud nii Göteborgis kui Malmös.  

Rootsi piirivalvurid uurivad mitmeid arvatavaid inimkaubandusega seotud juhtumeid. Tõendite leidmine on aga väga keeruline. Ühtegi juhtumit pole seni suudetud kohtusse viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles