Krimmitatarlaste juht: Vene agressiooni peatamisega ei tohi viivitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmitatarlaste juht Mustafa Džemilev.
Krimmitatarlaste juht Mustafa Džemilev. Foto: SCANPIX

Ukraina parlamendi liige ja krimmitatarlaste juht Mustafa Džemilev hoiatas, et kui Venemaad nüüd ei peatata, võivad hiljem tema agressorid ilmuda kuhu iganes.

«Kui me agressiooni Ukrainas praegu ei peata, siis homme võib see ilmuda kus iganes. <...> Me oleme kõvasti hilinenud ja see võib saada väga suure ülemaailmse katastroofi põhjuseks. Me peame olema maksimaalselt printsipiaalsed, peame kaitsma demokraatiat. Ma loodan, et kõik demokraatlikud jõud hakkavad liikuma selles suunas,» ütles Džemilev teisipäeval Vilniuses.

Leedu seisukohta Ukraina küsimuses nimetas ta eeskujuks kogu läänemaailmale.

«Selles väikeses, kõigest 3 miljoni elanikuga riigis elavad julged, demokraatlikud inimesed, kes teavad demokraatia hinda. Kui kõik riigid oleksid käitunud sama kindlameelselt ja julgelt nagu Leedu, oleksime saanud seda banditismi, mida me täna näeme, vältida või väga kiiresti ära hoida,» ütles krimmitatarlaste juht.

Samuti rõhutas ta, et Euroopa silmanähtav lõhestumine ja viivitamine agressori vastu meetmete rakendamisega meenutab Teise maailmasõja stsenaariumi, mil lääne liidrid vaatasid Hitleri tegevusele läbi sõrmede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles