Kreml: väited tapanimekirjast on absurdsed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov.
President Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov nimetas absurdseks meedias ilmunud teateid nn mahalaskmisnimekirja olemasolust, kus sisalduvat lisaks Boriss Nemtsovile veel mitu tuntud opositsionääri ja ajakirjanikku.

Peskov ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et tal puudub teave presidendile väidetavalt esitatud raportist Nemtsovi mõrva kohta.

«Ma ei tea kõikide õiguskaitseorganite ja jõuteenistuste ettekannete detaile. Ja ega neid ei saakski avalikustada,» ütles Peskov ning rõhutas, et juurdluse käigu kohta tuleb esitada küsimusi uurijatele.

Ajaleht Novaja Gazeta teatas teisipäeval, et president Vladimir Putinile esitati eelmisel nädalal raport Nemtsovi mõrva uurimisest, kus oli nimetatud ka kuriteo tellija nimi.

Peal selle väitis ajaleht, et presidenti teavitati niinimetatud mahalaskmisnimekirja olemasolust, kuhu olevat peale Nemtsovi kantud veel Aleksei Venediktov, Mihhail Hodorkovski ja Ksenia Sobtšak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles