Moskva: Venemaal on õigus Krimmi tuumarelvi paigutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees vaatab arvutiekraani, kus on n-ö viisakas tähestik. T tähe all paistab ballistiline rakett Topol, mis kannab ka tuumalõhkepead.
Mees vaatab arvutiekraani, kus on n-ö viisakas tähestik. T tähe all paistab ballistiline rakett Topol, mis kannab ka tuumalõhkepead. Foto: SCANPIX

Moskval on õigus paigutada tuumarelvastust ükskõik kuhu Venemaa territooriumil, kaasa arvatud Krimmi, ütles Venemaa välisministeeriumi relvastuskontrolliosakonna direktor Mihhail Uljanov kolmapäeval.

«Põhimõtteliselt lähtume me sellest, et selline õigus (paigutada Krimmi tuumarelvastust) on meil olemas. Ehkki Kiiev arvab praegu teisiti,» ütles Uljanov pressikonverentsil, vastates küsimusele, kas Krimmi territooriumile võidakse paigutada tuumarelvi.

Venemaa okupeeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare eelmise aasta veebruari lõpus ja märtsi algul pärast Ukraina Kremli-meelse presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist ning liidendas selle märtsi keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles