USA kandis musta nimekirja ka Vene panga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Karaman (paremal) on üks neist, kellele USA kehtestas sanktsioonid.
Aleksandr Karaman (paremal) on üks neist, kellele USA kehtestas sanktsioonid. Foto: SCANPIX

USA suurendas täna survet Ukraina separatistidele, kehtestades majandussanktsioonid mässuliste juhtidele, nende väidetavatele venemaalastest toetajatele ja Krimmi suurimale pangale.

USA rahandusministeerium lisas sanktsiooninimekirja kaheksa separatistide ametnikku ning Vene natsionalistliku rühmituse Euraasia Noorteühendus, mida kahtlustatakse võitlejate värbamises mässuliste ridadesse.

Tuntumate separatistide seas on isehakanud Donetski rahvavabariigi juhtivad ametnikud Aleksandr Karaman, Oleksandr Hodakovski ja Jekaterina Gubareva.

Musta nimekiri sisaldab ka Venemaa Riiklikku Kommertspanka, varem vähetuntud institutsiooni, millest on saanud suurim pank aasta eest annekteeritud Krimmi poolsaarel.

Ühtlasi on nimekirjas kolm mullu veebruaris kukutatud Kremli-meelse Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši valitsuse ametnikku.

Sanktsioonidega külmutatakse nende isikute ja institutsioonide varad Ühendriikides ning keelatakse ameeriklastel nendega äri ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles