Duumaliige taunis Eesti vastuseisu Kaliningradi viisasoodustusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kaliningradi sadamale.
Vaade Kaliningradi sadamale. Foto: SCANPIX

Eesti vastuseis Kaliningradi oblasti osas viisanõuete leevendamisele on Venemaa riigiduuma väliskomitee aseesimehe Andrei Klimovi sõnul «lühinägelik ning kahjustab ennekõike poolakaid ja leedulasi».

Võimuparteisse Ühtne Venemaa kuuluv Klimov ütles usutluses BNSile, et lihtsustatud piiriületuskorra kehtestamist Kaliningradi oblasti elanikele ei taotlenud mitte Vene pool, vaid Poola. «Pretsedendi loomisest pole siin juttugi, lihtsalt pakutakse arvestada Kaliningradi oblasti territoriaalse eripäraga,» lausus duumaliige.

Tema sõnul võivad «Eesti kiljatused raskendada teistele ELi riikidele vajaliku tulemuse saavutamist, sest otsustajad püüdlevad konsensusele jõudmise poole». «Ent Eesti seisukoht teeb kahju ennekõike poolakatele ja leedulastele, mitte venemaalastele,» ütles ta.

Samuti ütles Klimov BNSile, et kui võrrelda Balti riike, siis kõige vähem tekib «kummalisi» probleeme Venemaal Leeduga. «Seevastu Eestiga on selliseid probleeme kahjuks küllaga,» nentis riigiduuma väliskomitee aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles