Vene diplomaat: USA sõdurite toomine Baltimaadesse ei jää tähelepanuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA alustas 3000 sõjaväelase saatmist õppustele Balti riikidesse
USA alustas 3000 sõjaväelase saatmist õppustele Balti riikidesse Foto: SCANPIX

USA vägede toomine Baltimaadesse on katse Venemaad jõuga survestada ning Moskva ei jäta seda tähelepanuta, teatas kolmapäeval Vene välisministeerium.

«Selles ei ole midagi uut. See on ammu kujunenud sõjalise planeerimise, seal hulgas Venemaa planeerimise elemendiks. Välisministeeriumi esindajail on raske kommenteerida sõjaliste plaanide üksikasju, kuid võin teile kinnitada, et me ei jäta seda tähelepanuta,» ütles Interfaxile asevälisminister Sergei Rjabkov.

Mõne päeva eest alustas USA 3000 sõjaväelase saatmist õppustele Balti riikidesse. Ühes nendega tuuakse Baltimaadesse ka raskerelvastust.

«Poliitilisest vaatenurgast on kahetsusväärne, et USA ja selle liitlased kasutavad Ukraina sündmusi ettekäändena naasmiseks endise, nagu meile näis, iganenud poliitika juurde, mis sisaldab katseid meid jõuga survestada ja luua allikaid sõjaliseks ebamugavuseks,» lisas ta.

«Me oleme selle kõik läbi teinud, siin ei ole meile midagi mõistatuslikku või sellist, mis hävitaks meie otsustavuse valitud kursil jätkata,» sõnas ta.

«Tegelikult on need surve avaldamise katsed, olgu siis sanktsioonid või teatud sõjalise võimekuse paigutamine, määratud läbi kukkuma. Ajalugu on õpetanud, et sellises keeles ei õnnestu kellegagi rääkida. Venemaa ei ole andnud ega kavatse ka tulevikus surve ja utimaatumite keelele alluda,» ütles diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles