Video: Mariupoli koolilapsed harjutavad pommirahe eest varjendisse pagemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile toimus Ukrainas Mariupoli linnas koolilastele tsiviilkaitseõppus – nad harjutasid, kuidas pommitamise eest varjenditesse peituda.

Mariupol on strateegilise tähsusega linn, mille ära võtmine annaks Venemaa toetusega separatistidele maaühenduse aasta tagasi annekteeritud Krimmi ja Kremlimeelsete käes oleva Ida-Ukraina vahel.

24. jaanuaril ründasid Venemaa toetusega separatistid GRAD-raketiheitjatega Mariupoli linna ja tabasid elamurajoone. OSCE kinnitas, et raketid tulid separatistide kontrollitud aladelt.

Rünnakus hukkus vähemalt 30 inimest ja 102 sai viga.

OSCE nimetas toimunut Mariupoli elurajooni vastu suunatud hoolimatuks, valimatuks ja häbiväärseks rünnakuks, mille ohvrite seas oli naisi, lapsi ja vanureid.

Ukraina välisministeerium teatas avalduses, et Venemaa poolt toetatud terroristid panid Mariupolis toime inimsusevastase kuriteo ning lubas selle korraldanud isikud vastutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles