Cameron ei sõida 9. maiks Moskvasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron
David Cameron Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron ei võta osa 9. mail Moskvas peetavast Teise maailmasõja lõpu 70. aastapäeva paraadist, teatas valitsusjuhi pressiesindaja täna, viidates pingetele seoses Venemaa tegevusega Ukrainas.

Saksa kantsler Angela Merkel teatas eile, et ei sõida 9. mail Moskvasse, kuid külastab Moskvat 10. mail, et asetada koos Vene presidendi Vladimir Putiniga pärg Tundmatu sõduri hauale.

«Me kaalume oma esindaja saatmist Venemaaga peetavate diskussioonide valguses, võttes arvesse meie muret nende tegevuse pärast,» ütles Downing Streeti pressiesindaja. «Ma ei usu, et meil on kavas saata osalema peaminister, aga ma olen kindel, et me jõuame õigeks ajaks otsusele, kes valitsust esindab.»

Pressiesindaja lisas, et Suurbritannia ei saa olema ministri tasemel esindatud paraadil, millega Venemaa demonstreerib oma sõjalist võimsust.

Suurbritannias peetakse 7. mail parlamendivalimised, mis tähendab, et 9. mail ei pruugi Cameron enam peaminister ollagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles