Portugalis peeti kinni Galicia separatist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galicia lipp.
Galicia lipp. Foto: Wilipedia

Portugali politsei pidas kinni Hispaanias keelatud separatistliku rühmituse Galicia Vastupanuliikumine tagaotsitavaks kuulutatud liikme.

Héctor Naya peeti kinni eile Porto lennujaamas. Portugali politsei sõnul kavatses ta lennata võltsitud Venezuela passiga Venezuelasse.

Naya mõistati detsembris süüdi terrorirühmitusse kuulumises ja 2012. aastal Hispaania loodeosa autonoomses piirkonnas Galicias televisioonirajatisse pommi panemises. Talle mõisteti 11 aastane vanglakaristus, aga ta kadus enne selle kandma hakkamist.

Portugali politsei toimetas mehe täna Hispaaniasse tagasi.

Galicia on Hispaania läänepoolseim autonoomne piirkond. Lisaks hispaania keelele räägitakse seal galiitsia keelt, mis on väga lähedane portugali keelele.

1931. aasta 27. juunil eksisteeris mõned tunnid ka Galicia vabariik. Piirkonna vasakpoolsed ja rahvuslased tähistavad seda kuupäeva siiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles