Aafrika vajab veel miljardeid dollareid abiraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupuudus ohustab enim Aafrika riike
Toidupuudus ohustab enim Aafrika riike Foto: SCANPIX

Suurbritannia endise peaministri Tony Blairi Aafrika vaesuse lahendamiseks loodud komisjon teatas, et Aafrika vajab veel miljardeid dollareid abiraha.

Aafrika komisjon avaldas, et maailma vaeseim kontinent on küll 2005. aastaga võrreldes kõvasti arenenud, kuid paljudes Aafrika piirkondades on võitlus vaesusega muutunud järjest raskemaks, vahendab BBC.

Komisjoni raport avaldati vahetult enne septembri lõpus toimuvat ülemaailmset vaesuseteemalist tippkohtumist New Yorgis.

Raportist selgub, et Aafrika riikide majanduskasv on väga suur. Samas valdavat osa inimestest suur majandusedu aidanud pole. Lisaks raskendavad kasvavad toiduhinnad ning kliimamuutus oluliselt võitlust vaesusega.

Heast küljest käib varasemaga võrreldes palju rohkem lapsi algkoolides ning palju rohkem rahvast magab malaaria eest kaitstuna sääsevõrkude all. Teisest küljest alatoidetud laste arv pole viimase 20 aasta jooksul peaaegu üldse muutunud

Komisjoni hinnangul on suurema abi palumine lääneriikidelt raskendatud, kuna kõik tõmbavad eelarveid kokku, kuid teisalt olevat tugev ja jõukas Aafrika kõigi huvides parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles