WHO: Ebolasse on surnud üle 10 000 inimese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebolasse surnute matmine Libeerias
Ebolasse surnute matmine Libeerias Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on praeguse seisuga Ebola tõttu elu kaotanud rohkem kui 10 000 inimest.

WHO eile avaldatud uue raporti andmetel on enim selle haiguse tagajärjel surnuid Libeerias – 4162 inimest, edastab Reuters.

Sierra Leones on Ebola tõttu elu kaotanud 3655 inimest ning Guineas 2187 inimest.

Ebolasse haigestumist ja surmajuhtumeid on olnud ka Senegalis, Nigeerias ja Malis, kuid neis riikides saadi haiguspuhang kiiresti kontrolli alla.

Ebola juhtumeid on samuti ette tulnud USAs, Hispaanias ja Ühendkuningriigis.

WHO teatas paar nädalat tagasi, et Ebola epideemia on hakanud raugema, kuid möödunud nädala teate kohaselt on Guineas ja Sierra Leones olnud mitmeid uusi juhtumeid.  

Seevastu Libeerias ei ole viimasel paaril nädalal ühtegi Ebolasse haigestumise juhtumit registreeritud. Veel pool aastat tagasi oli selles riigis igal nädalal umbes 300 haigestumist.

Libeeria viimane haiglaravil olnud Ebola patsient lubati koju selle kuu alguses.

WHO eksperdid hoiatasid, et pärast Ebolat ohustab mitmeid Aafrika riike leetrite puhang.

Ebola tõttu sattusid Lääne-Aafrika riikide tervishoiusüsteemid kriisi ning paljud lapsed on leetrite vastu vaktsineerimata.

Leetriviirus levib hingatava õhu kaudu inimeselt inimesele ning selle tõttu võib tekkida lühikese ajaga palju nakatunuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles