Kremli-kriitiline Vene päevaleht võib lõpetada ilmumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novaja Gazeta.
Novaja Gazeta. Foto: SCANPIX

Peamiselt uurivale ajakirjandusele keskendunud Vene päevalehe Novaja Gazeta peatoimetaja Dmitri Muratov vihjas paberlehe trükkimise lõpetamisele.

«On täiesti võimalik, et pärast võidupäeva tähistamist erinumbriga peatame oma lehe ilmumise trükis,» ütles Muratov telekanalile Dožd. Samas ei täpsustanud Muratov, kas väljaanne jätkab veebis ilmumist.

Muratov täpsustas, et Kremli-kriitiline Novaja Gazeta ei suuda võidelda riiklikult rahastatud konkurentidega, Venemaa poliitiline olustik on tema sõnul aga peletanud eemale võimalike reklaamiostjaid, osanikke ja investoreid.

Peatoimetaja sõnul on üks lehe osanikest võimude pideva surve all. Muratov ei nimetanud konkreetset nime, kuid tegemist on ilmselt vihjega miljardärist meediamagnaadile ja endisele KGB luurajale Aleksandr Lebedevile.

Lebedev, kellele kuuluvad ka Briti ajalehed Independent ja London Evening Standard ning üks pank, on korduvalt väitnud, et president Vladimir Putin tahab talle kätte maksta, et anda sel moel hoiatus ka teistele oligarhidele.

Lebedevi kõrval on Novaja Gazeta kaasomanikuks ka Nõukogude Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov. Enamusosalus lehes kuulub aga väljaande enda töötajatele.

Ehho Moskvõ ja raadiokanali Dožd kõrval on Novaja Gazeta üks vähestest opositsiooni häälekandjatest Venemaal. Jutud Novaja Gazeta sulgemisest sagenesid möödunud aastal, kui Venemaa meedia järelevalveorgan Roskomnadzor tegi väljaandele hoiatuse, viidates lehes ilmunud teadetele, et Ukrainas on saanud sõjategevuses surma Vene sõdureid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles