Vene kohus loobus seitsme lapse emale esitatud riigireetmissüüdistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Davõdova lastega.
Svetlana Davõdova lastega. Foto: SCANPIX

Vene kohus loobus täna riigireetmise süüdistusest seitsme lapse ema suhtes, kes peeti kinni kahtlustatuna Ukraina informeerimises Vene vägede liikumisest, ütles naise advokaat.

«Hea uudis: kriminaalasjast Svetlana Davõdova vastu loobuti kuriteo puudumise tõttu,» teatas advokaat Ivan Pavlov suhtlusvõrgustikus Facebook.

Moskva lähedal väikelinnas seitset last kasvatava 36-aastane Davõdova pidasid jaanuaris kinni tema korterisse tunginud erariides mehed. Teda peeti kaks nädalat vahi all.

Moskva linnakohus tunnistas veebruaris Davõdova vahistamise ebaseaduslikuks ja naine vabastati.

Ärileht Kommersant kirjutas jaanuaris, et Davõdova vahistati pärast seda, kui ta helistas Ukraina Moskva saatkonda ning teatas, et tema kodu lähedal asuv sõjaväegarnison paistab olevat tühi ning seal asunud üksused võidi saata Ukrainasse.

Moskva Lefortovo kohus kinnitas samal päeval, et Davõdovat süüdistatakse riigireetmises.

Davõdova julma kohtlemise vastu protestisid tuhanded inimesed, vahistamise pärast väljendas muret USA. Ta lasti vabaks president Vladimir Putinile adresseeritud 50 000 allkirjaga petitsiooni survel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles