Inimõigusvolinik tahab kohtuda Nemtsovi mõrva kahtlusalustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaur Dadajev, kes Vene võimude teatel Boriss Nemtsovi tapmise üles tunnistas.
Zaur Dadajev, kes Vene võimude teatel Boriss Nemtsovi tapmise üles tunnistas. Foto: SCANPIX

Vene inimõigustevolinik Mihhail Fedotov tahab täna Leforto vanglas kohtuda opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mõrva kahtlusalustega.

Fedotov soovib kohtuda kahe kahtlusalusega, keda teisipäeval Lefortovot külastanud Kremli inimõigusnõukogu liikme Andrei Babuškini hinnangul võidi piinata.

Babuškin sõnul nägi ta möödunud nädalal Inguššias kinni peetud ja pühapäeval end tapmises süüdi tunnistanud, kuid seejärel oma süütust kinnitanud Zaur Dadajevi kehal haavu. Võimalikke piinamisjälgi märkas ta enda sõnul ka teise kahtlusaluse Šagid Gubaševi kehal.

Babuškin kohtus ka kolmanda kahtlusaluse, Šagid Gubaševi venna Anzor Gubaševiga, kuid tema kehavigastustele Babuškin otseselt ei viidanud. Siiski märkis Babuškin hiljem, et Nemtsovi mõrvaga seostatavate meeste võimalikku piinamist tuleks uurida.

Selle avalduse peale sai Babuškin aga kutse uurijate juurde. Eile küsitlesid Venemaa uurimiskomitee töötajad tunnistajana Babuškinit, sama võib ees oodata ka koos temaga Lefortovos kahtlusalustega kohtunud inimõigusaktivisti Eva Merkatšjovat. Mõlema puhul räägitakse volituste ületamisest, kuna neil pole õigust uurimisse sekkuda ning neid võib Amnesty andmetel ees oodata kriminaalsüüdistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles