Porošenko nõuab separatistidelt vangide vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangide vahetus 29. septembril Donetski oblastis.
Vangide vahetus 29. septembril Donetski oblastis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko nõudis täna venemeelsetelt separatistidelt kõigi vangide vabastamist pärast raskerelvastuse tagasitõmbamist kontaktjoonelt ehk 12 päeva jooksul.

«Kaheksa päeva pärast, mis on raskerelvastuse tagasitõmbamise tähtaeg, tuleb kõik mässuliste poolt ebaseaduslikult kinni peetavad vangid vabastada nelja päeva jooksul,» tsiteeris Porošenko kantselei presidendi sõnu riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu kohtumisel.

Samuti nõudis ta Venemaal kinni peetava Ukraina filmirežissööri Oleh Sentsovi ja sõjaväelenduri Nadja Savtšenko vabastamist.

«See on meie positsioon, mida toetavad kõik meie partnerid, USA ja Euroopa Liit. Me rõhutame ja nõuame kõigi ebaseaduslikult Venemaal hoitavate vangide vabastamist. Pean silmas Sentsovi, Savtšenkot ja teisi Ukraina kodanikke,» sõnas ta.

Ukraina ja separatistid alustasid veebruari lõpus vastavalt 12. veebruari Minski relvarahuleppele raskerelvastuse tagasitõmbamist kontaktjoonelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles