Liibüa valitsuskõnelused jätkuvad järgmisel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa keskvalitsuse vastu võitleva Liibüa Koidiku liige sõjatehnikaga poseerimas.
Liibüa keskvalitsuse vastu võitleva Liibüa Koidiku liige sõjatehnikaga poseerimas. Foto: SCANPIX

Liibüa rivaalitsevate parlamentide kõnelused ühtsusvalitsuse moodustamiseks Marokos jätkuvad järgmise nädala neljapäeval, teatas ÜRO saadik Bernardino Leon.

«Kõnelused jätkuvad neljapäeval, et anda osapooltele aega seisukohtade korraldamiseks. Nad peavad siis tulema täielikult läbirääkimisteks ettevalmistatuna,» ütles Leon.

ÜRO Julgeolekunõukogu liige Hispaania kutsus neljapäeval üles juba lähinädalatel Liibüa konflikti lõpetamiseks kokkuleppele jõudma ja ütles, et NATO sekkumiseks Põhja-Aafrika riigis on vaja ÜRO resolutsiooni.

Hispaania välisminister José Manuel García-Margallo astus Liibüa teemal üles Madridis koos NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga, rõhutades piirkondliku julgeolekukoostöö vajadust.

NATO toetas 2011. aastal õhurünnakutega ülestõusu, mis lõppes diktaator Muammar Gaddafi kukutamise ja surmaga. Nüüdseks on Liibüa rahvusvaheliselt tunnustatud valitsus sunnitud taganema riigi serva ning linnade ja naftaväljade pärast peavad lahinguid erinevad islamirühmitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles