Prantsuse klassikaaslased tundsid islamistide lapsmõrtsuka ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi terroristide ees põlvitab palestiinlane Mohammed Said Ismail Musallam. Tema selja taga seisev laps on ekspertide kinnitusel maksimaalselt 12-aastane.
Islamiriigi terroristide ees põlvitab palestiinlane Mohammed Said Ismail Musallam. Tema selja taga seisev laps on ekspertide kinnitusel maksimaalselt 12-aastane. Foto: SCANPIX

Lõuna-Prantsusmaal Toulouse’is tundsid õpilased oma sõnul kunagise klassikaaslasena ära äärmusrühmituse Islamiriik videotes osaleva lapsmõrvari, teatasid reedel võimuesindajad.

Haute-Garonne’i koolideinspektor Jacques Caillaut ütles, et õpilaste sõnul on tegemist mitte rohkem kui 12-aastase poisiga, kes õppis nende koolis.

«Vauquelini kolledži õpilased väidavad, et on ära tundud ühe oma klassikaaslastest, kuid me peame selles suhtes väga ettevaatlikud olema ja ma ei saa teile midagi rohkemat öelda,» ütles Caillaut ajakirjanikele.

Vapustatud koolikaaslased olid näinud hukkamisvideot ja nendega tegelevad nõustajad.

«Laps pole Vergers’i algkooli nimekirjas juba 2014. aasta 14. märtsist, kuid ma ei tea kõiki üksikasju,» lõpetas Caillaut.

Prantsusmaa võimud alustasid sel nädalal kõnealuse filmilõigu ametlikku uurimist, sest seal on näha ka prantsuse keelt kõnelevat meest.

Videol põlvitab nooruk, kes esitleb end 19-aastase Mohammed Said Ismail Musallamina, mitte vanema kui 12-aastase poisi ees. Poisi kõrval seisab mees. Põlvitav nooruk räägib, kuidas Iisraeli luure ta tööle värbas, mis tema isa väitel ei vasta tõele. Kõrval seisev mees manab prantsuse keeles Prantsuse juute, siis astub poiss põlvitaja juurde ja tulistab talle püstolist kuuli pähe. Seejärel hüüab poiss «Allahu Akbar» ja teeb lamava mehe pihta veel neli lasku.

Mitme Prantsuse allika sõnul on videol prantsuse keelt kõnelev mees suure tõenäosusega 31-aastane Essid, kes oli üks Toulouse'i islamiäärmuslaste juhtfiguure, kuid läks arvatavasti eelmisel aastal Süüriasse.

Essid peeti kunagi Süürias kinni 2006. aastal, kuna tabati majast, milles varjasid end Iraaki teel olevad terrorivõrgustikku Al-Qaeda liikmed. Ta anti Prantsusmaale välja ja mõistati seal 2009. aastal viieks aastaks vangi.

Essidil olid muu hulgas tihedad sidemed 2012. aastal Lõuna-Prantsusmaal kolm sõdurit, kolm õpilast ja õpetaja tapnud Prantsuse džihadisti Mohamed Merah'ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles