Keskerakonna Sipilä: valitsuses võiks olla vähem ministreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Koonderakonna endine juht Jyrki Katainen (vasakult), Keskartei esimees Juha Sipilä, Põlissoomlaste liider Timo Soini ja sotside juht Antti Rinne.
Soome Koonderakonna endine juht Jyrki Katainen (vasakult), Keskartei esimees Juha Sipilä, Põlissoomlaste liider Timo Soini ja sotside juht Antti Rinne. Foto: SCANPIX

Soome Keskerakonna ehk Keskusta esimees Juha Sipilä kritiseeris YLE TV1 hommikuprogrammis praegust valitsust lisaks otsustusvõimetusele ka liiga suure ministriportfellide arvu pärast.

«Olen varem rääkinud 12 ministrist koosnevast valitsusest. Kuid on ka muid variante,» ütles ta. «Minu arvates sobib 12-liikmeline valitsus suuruse poolest kokku kollegiaalse tööstiiliga.»

Koonderakonna liidri Alexander Stubbi juhitavas valitsuses on praegu kokku 17 ministrit.   

Hommikuprogrammis vaadeldi Iltalehti tellitud värske gallupi tulemusi. Keskerakonna toetus oli vajunud 23,5 protsendi tasemele, olles aga endiselt suurima poolehoidjate hulgaga  erakond.

Sipilä kinnitas, et tema väga palju neisse numbritesse ei usu. «Küllap need protsendid ühtlustuvad enne valimisi pisut. Peab pidama meeles, et küsitlustes ei avalda pooled inimesed oma arvamust.»  

«Tõeline valimistulemus võib ülatuslikult olla hoopis midagi muud,» lisas ta.

Lisaks oli hommikuprogrammis juttu Keskerakonna suhtumisest Venemaasse. Sipilä lükkas tagasi väited, justkui oleks opositsioonis olev Keskusta Venemaa osas teisel arvamusel kui valitsus.

«Oleme Venemaa tegutsemise Krimmis selgelt hukka mõistnud,» rõhutas ta ja lisas, et Soome on lääne osa. Samas on Venemaa Soome naaber ja seetõttu tuleb hoida häid suhteid ning lisaks on vaja sõlmida kaubandustehinguid.

Opositsioonilise Keskerakonna juht on president Sauli Niinistöga samal seisukohal NATO liikmesuse osas ehk siis võimalikku NATO liikmeks pürgimist ei tohiks jätta välja uue  valitsuse programmist.

«Mina ise ei poolda liitumist järgmisel valitsusperioodil. Me peame muretsema oma kaitsevõime ja koos Rootsiga moodustatava n-ö stabiilse Põhjala pärast.»

Soome parlamendivalimised leiavad aset 19. aprillil. Erinevate arvamusuuringute järgi võidab Keskerakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles