Donetski separatistid jätkavad uute võitlejate värbamist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski separatistid
Donetski separatistid Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas Donetskis tegutsevad separatistid korraldasid üleeile ürituse, kus värvati uusi võitlejaid hoolimata sellest, et praegu kehtib 15. veebruaril allkirjastatud relvarahu.

Värbamisürituse korraldas pataljon Spartak, mis koosneb peamiselt venelastest ja kohalikes separatistidest. Spartakisse kuuluvad venelased on endi sõnul vabatahtlikud ja ei kuulu Vene armeesse, vahendas Kyiv Post.

Donetski kesklinna Savtšenko puiesteele kogunes rühm Kremli poolt toetatud võitlejaid. Nende juurde tuli mõnikümmend 20. eluaastates meest, kes otsisid elult uut eesmärki separatistidega ühinedes.

«Kui võitlete nagu naised, siis meil pole teid vaja,» naeris üks Venemaa poolt toetatud võitleja, kes kandis sukkmaski, et enda nägu ajakirjanike eest varjata. Relva käes hoidnud mees ütles oma nimeks olevat Juri.

Separatistide ridadesse astuda soovijad viidi Donetskis asuvasse administratiivhoonesse. Värsketele sõjaväelastele avaldasid muljet separatistide kiivrid, uued relvad ja kuulikindlad vestid.

Pataljoni kuuluv endine politseinik Andrei Radšenko sõnul on relvad ja muu varustus ostetud inimeste poolt annetatud raha eest. 29-aastane Radšenko on pärit Venemaalt Astrahani linnast ning on enda sõnul vabatahtlik.

Spartakiga ühinenud töötu insener Aleksei Fedina sõnul pole separatistide töö veel tehtud. «See pataljon vajab minu oskusi,» lausus ta. «On selge, et palju on veel teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles