Vanuatu palus abi supertsüklon Pami purustuste likvideerimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjud Vanuatul.
Tormikahjud Vanuatul. Foto: SCANPIX

Vanuatu president Baldwin Lonsdale palus laupäeval rahvusvaheliselt üldsuselt abi pärast reede õhtul saareriiki laastanud supertsüklon Pami möödumist.

«Palun valitsuse ja Vanuatu rahva nimel ülemaailmselt kogukonnalt abikätt vastamaks väga hiljuti meid tabanud õnnetusele,» sõnas Lonsdale Jaapanis toimuval ÜRO konverentsil.

«Riigipead, valitsused ja arengupartnerid - oleme ühel või teisel ajal kõik kogenud katastroofe. Esitame täna (laupäeval) abipalve,» lisas ta.

Reedel õhtul Vanuatut tabanud viienda kategooria tsüklon põhjustas esialgsetel andmetel pealinnas Port Vilas ja kogu saarel ulatuslikke purustusi. Tsüklon tabas Vanuatut otselöögiga, tuule kiirus ulatus 89 meetrini sekundis (320 kilomeetrit tunnis).

Purustuste täpne ulatus ei ole veel teada, ÜRO-l on kinnitamata andmeid 44 tormiohvrist. Kohalikud humanitaartöötajad on teatanud suurtest purustustest, vee alla on jäänud ka evakuatsioonikeskused, kuhu inimesed tsükloni eest varjusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles