USA teatas julgeolekuohust Saudi Araabias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kuningas Salman ibn Abdulaziz al Saud.
Saudi Araabia kuningas Salman ibn Abdulaziz al Saud. Foto: SCANPIX

USA saatkond Saudi Araabias, et peatas kaheks päevaks konsulaarteenuse osutamise Saudi Araabias, põhjendades seda kõrgendatud julgeolekuohuga.

Täna ja homme on konsulaarteenuste pakkumine pealinnas Ar Riyadis ning Jeddah´s ja Dhahranis on täielikult peatatud. Saatkond soovitas kuningriigis viibivatel USA kodanikel rakendada täiendavaid julgeolekumeetmeid ning reisida riigis ringi vaid äärmisel vajadusel. Sealjuures ei täpsustatud, millised ohud neid varitseda võivad.

Reedel hoiatas saatkond Saudi Araabia naftafirmades töötavaid lääneriikide elanikke võimalike rünnakute eest. Teates oli välja toodud vaid, et ohuks on terroristlike rühmitustega seotud isikud, millised rühmitused täpsemalt, ei öeldud.

Oktoobris leidis Saudi Araabias aset juhtum, kus USA turvafirmas töötanud kohalik kaotas töö ning tulistas seejärel oma kaht USA kodanikust kaastöötajat, kellest üks hukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles