Netanyahu: võõrjõud üritavad mind võimult tõrjuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu valimisplakatil.
Benjamin Netanyahu valimisplakatil. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu süüdistas täna võõrriikide valitsusi katses teda eelseisvatel üldvalimistel võimult tõrjuda.

Netanyahu ütles usutluses Iisraeli armeeraadiole, et võõrriigid on kulutanud temavastaseks kampaaniaks miljoneid dollareid.

Peaminister ei täpsustanud, milliseid riike ta silmas peab, kuid väitis, et võõrvalitsused teevad tema vastu koostööd ajakirjanduse ja Iisraeli vasakrühmitustega. Netanyahu lisas, et kõnealused võõrjõud ei pea silmas Iisraeli huve, vaid soovivad nõrka valitsust, mis nende nõudmiste ees kapituleeruks.

Arvamusküsitluste kohaselt jääb Netanyahu Likudi partei vasaktsentristidest rivaalidele alla. Mõlemad reede õhtul avaldatud küsitlused annavad Sionistlikule Liidule Likudi ees neljakohalise enamuse.

Telekanali Kanal 10 prognoosi kohaselt saab Likud knesseti uues koosseisus 20 ja Sionistlik Liit 24 kohta. Kanal 2 arvamusuuring andis Likudile parlamendis 22 ja Sionistlikule Liidule 26 kohta.

Iisraeli üldvalimised toimuvad 17. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles