Putin: Janukovõtšit valmistuti füüsiliselt kõrvaldama ja Ukraina sündmuste taga oli USA

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine president Viktor Janukovõtš
Ukraina endine president Viktor Janukovõtš Foto: SCANPIX

Ukraina võimuhaarajad valmistusid riigi presidenti Viktor Janukovõtšit füüsiliselt kõrvaldama, rääkis Venemaa president täna näidatud dokumentaalfilmis, kus ta süüdistas taas kord ka USAd Ukraina riigipöörde korraldamises.

Putini sõnul ei soovi ta anda Janukovõtši tegudele hinnangut, kuid peab õigeks, et Venemaa päästis tema ja tema lähedaste elu.

«Janukovõtši tegevusetus oli ränk viga, kuid mina teda süüdistama ei hakka,» ütles Putin täna telekanalis Rossija 1 näidatud dokumentaalfilmis «Krimm - tagasi kodumaale».

«Meile sai laekunud info põhjal selgeks, et võimuhaarajad ei plaaninud üksnes Janukovõtši vahistamist, vaid ka füüsilist kõrvaldamist. Nagu öeldakse - pole inimest, pole probleemi,» ütles Vene president dokumentaalfilmis.

Lisaks rääkis Putin filmis taas kord, kuidas Ukraina riigipöörde tegelikeks niiditõmbajateks olid ameeriklased, kes aitasid natsionaliste ette valmistada.

«Ametlikult toetasid Ukraina opositsiooni ennekõike eurooplased, kuid me teadsime suurepäraselt, et tegelikeks niiditõmbajateks ja nukujuhtideks olid meie Ameerika sõbrad. Just nemad aitasid ette valmistada natsionaliste ja võitlussalku - nii Ukraina lääneosas kui ka Poolas ja Leedus käisid ettevalmistused,» ütles Putin dokumentaalsaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles