Kerry: Süüria olukorra lahendamiseks peame Assadiga läbi rääkima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud Süüria lapsed.
Vigastatud Süüria lapsed. Foto: SCANPIX

Lõpuks peab USA siiski Süüria presidendi Bashar al-Assadiga läbirääkimisi pidama, tunnistas USA Ühendriikide välisminister John Kerry.

Süüria kodusõja alguse neljandal aastapäeval rääkinud Kerry sõnul on tegu ühe kõige kohutavama tragöödiaga, mida meist keegi näinud on, edastab BBC:

Kerry sõnas ka, et USA püüab Assadit taas läbirääkimistele veenda – kaks eelnevat katset olukorrale läbirääkimiste teel lahendus leida, on läbi kukkunud.

Süüria riiklik meedia ei ole Kerry kommentaaridele veel reageerinud. Süüria valitsuse esnidajad osalesid jaanuaris Moskvas kõnelustel opositsiooni esindajatega, kuigi peamine lääneriikide toetatud mõõduks opositsioonirühmitus Süüria rahvuskoalitsioon konverentsi eiras. Opositsiooni seisukoht on olnud, et Assadi võimule jäämise korral ei saa lahendust olla.

Kerry rõhutas läbirääkimiste tähtsust,kuna kõik on üksmeelel, et sõjalist lahendust ei ole, on ainult poliitiline lahendus.

USA välisminister andis CBS Newsile intervjuu Egiptuses enne lendamist Šveitsi, kus ta jätkab oma Iraani kolleegiga kõnelusi Teherani tuumaprogrammi üle.

2011. aasta kevadel alanud Süüria kodusõjas on organisatsiooni Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus kõige värskematel andmetel hukkunud üle 215 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles