Türgi pidas kinni Süüriasse suundunud briti teismelised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa kodanikest ISi terroristid (püstolit hoiab teismeline) mõrvasid 19-aastase Ida-Jeruusalemmast pärit palestiinlase Muhammad Musalami. Video mõrvast avaldati sel kolmapäeval.
Prantsusmaa kodanikest ISi terroristid (püstolit hoiab teismeline) mõrvasid 19-aastase Ida-Jeruusalemmast pärit palestiinlase Muhammad Musalami. Video mõrvast avaldati sel kolmapäeval. Foto: SIPA/Scanpix

Türgis peeti kinni kolm Suurbritannia kodakondsusega teismelist, keda kahtlustatakse kavatsuses minna Süüriasse niinimetatud pühasõdalaste ridadesse võitlema, teatas Scotland Yard.

Kinnipeetud on kaks 17-aastast ja üks 19-aastane noormees. Lähedased teatasid nende kadumisest reedel ning nad peeti kinni pärast seda, kui Suurbritannia terrorismivastase võitlusega tegelevad politseiüksused võtsid ühendust Türgi võimudega.

Scotland Yardi teatel ollakse noormeeste peredega ühenduses ning neid informeeritakse toimuvast.

Esialgu teadis Suurbritannia politsei vaid kahe 17-aastase arvatavast Süüriasse suundumisest, peagi selgus aga, et neil on ka täisealine saatja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles