Šoigu: Putin andis 38 000 sõdurile käsu lahinguvalmiduse kontrolliks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväelased.
Vene mereväelased. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin andis korralduse lahinguvalmiduse kontrolliks Põhjalaevastikule, mõnedele Lääne sõjaväeringkonna üksustele ja õhudessantvägedele, teatas kaitseminister Sergei Šoigu täna.

Moskva aja järgi kell 8 hommikul (Eesti aeg kell 7) alanud lahinguvalmiduse kontroll hõlmab 38 000 sõjaväelast ja 3360 sõjatehnikaühikut, 41 sõjalaeva, 15 allveelaeva, 110 sõjalennukit ja helikopterit. «Õppus kestab kuus päeva, 16. märtsist 21. märtsini,» sõnas Šoigu riiklikus kaitsekeskuses

Vene relvajõudude väeliikide komandöridele ning kaitseministeeriumi pea- ja keskosakondade juhtidele anti asjassepuutuvad juhised.

«Uued sõjalist julgeolekut ähvardavad ohud nõuavad relvajõudude lahingvõimekuste pidevat tugevdamist ning eritähelepanu hiljuti moodustatud uuele strateegilisele väegrupile põhjasektoris,» ütles Šoigu. «Lahinguvalmiduse kontrolli eesmärk on hinnata Põhjalaevastiku võimekusi kaitsta Arktika regioonis Vene sõjalist julgeolekut.»

Šoigu on andnud korralduse kontrollida äkkõppuse esimesel päeval vägede kinnipidamist lahinguvalmiduse ajalistest nõuetest. «Seejärel paigutatakse laevastikuüksused lahinglaskmisteks treeningaladele, kus nad viivad kooskõlas oma missioonidega läbi laskmisi standardrelvadest ning taktikalisi õppusi,» rääkis ta.

Samuti andis minister käsu harjutada lisavägede saatmist toetuseks Novaja Zemlja saarele ning Franz Josefi saartele paigutatud väeüksustele, harjutada eriotstarbeliste üksuste paigutamist pika vahemaa taha, Vene piiride kaitsmist õhus ja merel ning maapiiri kaitsmist kaugpõhjas.

Relvajõudude keskjuhtimisstruktuuride strateegiline staabiõppus algab 17. märtsil, sõnas Šoigu. Ta nõudis kindralstaabilt õppuse läbiviimist Põhjalaevastiku operatsioonide kontekstis.

Väidetavat käsu andjat Vladimir Putinit ennast pole näha olnud tänaseks juba kümme päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles