Allikas: Nemtsovi mõrv oli hoolikalt kavandatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene korrakaitsejõud on kindlaks teinud opositsioonipoliitik Boriss Nemtsovi mõrvas süüdistatavate rollid kuriteo toimepanekus, ütles juurdlusele lähedal seisev infoallikas.

«Pole mingit kahtlust, et hoolimata oletatavate kurjategijate apsudest oli Nemtsovi tapmine hoolikalt kavandatud ning osaliste rollid selgelt jagatud,» ütles infoallikas.

Tema sõnul on oletatav tapja Zaud Dadajev – hea sõjalise väljaõppe saanud ja lahingutegevuses osalenud mees. «Korrakaitsejõudude andmeil oli Dadajev just see, kes jälitas Nemtsovi ja tema tuttavat Anna Duritskajat GUMi kaubanduskeskuse restoranist ning kõndis neil järel umbes sadakond meetrit tagapool kuni Suure Moskvoretski sillani,» selgitas ta.

«Kui sillale sõitis tänavapuhastusauto, summutas selle müra oletatava mõrtsuka samme, too kasutas seda asjaolu ära, lähenes Nemtsovile ning tulistas teda mitu korda selga. Samal ajal ilmus sillale auto, kus asusid oletatavasti vennad Anzor ja Šadid Gubašev, kes korjasid Dadajevi peale ning seejärel sõitsid minema,» jätkas infoallikas. Ta lisas veel, et Moskva lähistel leiti maja, kus arvatavad kurjategijad harjutasid laskmist ja koostasid mõrva plaani.

Nemtsov tapeti 27. veebruari hilisõhtul Kremli kõrval Suurel Moskvoretski sillal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles