Merkeli nõunik võrdles Podemose liidrit Hitleriga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Podemose liider Pablo Iglesias.
Podemose liider Pablo Iglesias. Foto: SCANPIX

Intervjuus Hispaania telesaatele avaldas Saksa liidukantsleri Angela Merkeli nõunik Jürgen Donges sügavat muret uute äärmusvasakpoolsete parteide pärast nagu Podemos Hispaanias ja Syriza Kreekas.

«Syrizal on vähemasti poliitilist kogemust, Podemosel aga mitte,» rääkis Donges. «Meil Saksamaal rääkis üks inimene samasuguseid ilusaid asju ja inimesed ütlesid «see Hitler, tema rahustab olukorra».»

«Sarnaselt Hitlerile rõhutab Pablo Iglesias ühiskondlikku illusioonide kokkuvarisemist ja pettumust,» lisas Donges, märkides, et kaht ideoloogiat muidugi võrrelda ei saa.

Kölni ülikooli emeriitprofessorist Donges märkis, et Hispaania probleem pole mitte ainult Podemoses, vaid ka selles, et olemasolevad erakonnad pole alustanud temaga debatti.

Hispaania sotsiaalmeedias muutsid Dongesi märkused populaarseks märksõna «Podemos Hitleriga».

Viimaste küsitluste kohaselt on Podemos Hispaania populaarseim partei. Samas on viimasel ajal kerkinud ka mitmeid varje. Näiteks on selgunud, et kuigi Podemos räägib korruptsioonivastasest võitlusest, on üks nende liikmeist hoidnud kõrvale maksudest. Samuti on kahtlane nende rahastus, väidetavalt on seal sidemeid Venezuelaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles