Dombrovskis: Maxima õnnetuse järel tagasiastumine oli õige samm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: SCANPIX

Läti eelmine peaminister ja praegune Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis leiab ka praegu, et tagasiastumine valitsusjuhi kohalt pärast Maxima ostukeskuse varingut Riias 2013. aastal oli õige samm.

Dombrovskis kaitses tagasiastumisotsust esmaspäevasel kohtumisel kauplusevaringut uuriva parlamendikomisjoni liikmetega. Vasakpoolse Üksmeele fraktsiooni saadik Regīna Ločmele-Luņova küsis kohtumisel Dombrovskiselt, kas tagasiastumine ei olnud vastutusest ning varingu tagajärgedega tegelemise raskest koormast kõrvalehiilimine.

Dombrovskis ütles vastuseks, et astus 2013. aasta 27. novembril peaministri kohalt tagasi nii kauplusevaringu kui ka paremtsentristliku koalitsiooni ebastabiilsuse tõttu.

«Viitasin tagasi astudes kahele põhjusele. Esimene oli muidugi Zolitude katastroof ning ma võtsin poliitilise vastutuse, sest leidsin, et vaja on värske mandaadiga uut valitsust, kes hakkaks tegelema tragöödiaga seotud probleemidega. Teiseks oli koalitsiooni olukord paraku säärane, et parlamendi toetuses ei saanud olla kindel ning seetõttu puudus ka kindlus, et valitsus saaks kiiresti reageerida ja vajalikke samme astuda,» sõnas endine peaminister.

«Oli selge, et inimeste meelest olnuks vastuvõetamatu, kui otsuste langetamist oleksid takistanud koalitsioonisisesed erimeelsused,» lisas Dombrovskis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles