Prantslane püüdis abikaasat kohvris Euroopasse tuua

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohver
Kohver Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

60-aastane prantslane püüdis oma tunduvalt nooremat venelannast kaasat kohvris Euroopa Liitu smugeldada, ent jäi Poola piiril vahele.

Poola uudistelehekülje Wiadomosci24 teatel ei olnud naisel Schengeni viisaruumi sisenemiseks vajalikke dokumente, mistap otsustati peita ta kohvisse. Paar kavatses sõita rongiga Moskvast Prantsusmaale Nice'sse.

Poola linnas Terespolis – kohe Valgevene piiri ääres – jäi aga hiiglaslik kohver ametnikele silma ning seda avades leidsid nad eest kägarpoosis naise.

«Võõramaalased üritavad väga erineval moel ebaseaduslikult üle piiri tulla, ent see on esimene kord, kui ma olen näinud kedagi kohvrisse peitumas,» rääkis tolli esindaja Dariusz Sienicki ajakirjanikele.

Wiadomosci24 teatel võib paari oodata nüüd kuni kolme aastane vanglakaristus.

Prantsusmaa ajaleht Le Figaro kirjutas aga hiljem, et Sienicki kinnitusel olid naisel tegelikult kõik dokumendid korras ning ta oleks võinud vabalt Schengeni viisaruumi siseneda. Keegi poleks paarikest peatanud, kui naine, kes ajalehe teatel oli umbes 30 aastat vana, poleks end kohvrisse peitnud.

Le Figaro teatel lubati paaril tagasi Valgevenesse minna ning mingisugust karistust ei järgnenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles