Dokumentaalsaade aitas jõuda jälile miljonäri poolt toime pandud võimalikele tapmistele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Durst
Robert Durst Foto: SCANPIX

USA telekanali HBO dokumentaalsaates paljastus, et New Yorgi mõjukas kinnisvaramogul Robert Durst võib olla mõrvar.

71-aastase Dursti elu on olnud täis vastuolusid ning teda on seostatud kolme inimese surmaga, kirjutab New York Times.

Dursti seotust tapmistega käsitletakse kuuest osast koosnevas dokumentaalsarjas «The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst», mille viimane osa oli USAs eetris 15. märtsil.

Võimud ja politsei on Dursti tegemisi jälginud rohkem kui 30 aastat. Dursti jalgealune läks kuumaks 1982. aastal, kui ta oli koos  abikaasaga puhkusel, kuid naine jäi kadunuks.  Dursti osalust oma naise kadumisel  ja võimalikus surmas on uuritud, kuid see juhtum on seni lahendamata.

Pärast naise kadumist algas miljonäri elus keeruline periood. 1994. aastal läksid tema ja teiste pereliikmete teed lahku, sest 11 pilvelõhkujat omanud isa Seymour Durst valis Roberti asemel oma mantlipärijaks noorema poja Douglas Dursti.

Dursti kahtlustati pikka  aega ka ta ühe lähedase sõbra Susan Bermani surmas. Nad olid nii lähedased, et Durst oli Bermani pulmas isameheks.

Berman lasti hukkamisstiilis maha 2000. aastal ta kodus Californias. Politsei kahtlustas põhjusena seda, et Durst oli Bermanile liiga palju oma saladusi usaldanud.

Pärast Bermani surma põgenes Durst Texasesse, kus ta end varjama pidi.

Durst arreteeriti 2001. aastal kahtlustatuna seotuses eaka naabri surmaga. Mees kaitses end kohtus öeldes, et tegemist oli enesekaitsega. Durst vabastati süüdistustest.

Politsei arreteeris Dursti FBI nõudmisel nüüd New Orleansis kahtlustatuna 15 aastat tagasi toimunud Susan Bermani mõrvas. Ta peitis end kohalikus Marioti hotellis.

Dursti võeti kinni vaid tunde enne seda, kui dokumentaalsarja viimane osa eetrisse jõudis. Sarja viimases stseenis on Dursti kuulda ütlemas midagi sellist, mis ei oldud mõeldud kõigi kõrvadele.

Dokumentaalsarja tegijate sõnul lahkus miljonär võttepaigast, unustades mikrofoni endale külge. Ta läks vannituppa ja ütles seal midagi, mis oli kahtlust äratav.

«Nad on vist mu jälile jõudnud. Mida ma siis ikka tegin? Tapsin nad kõik,» lausus Durst iseendaga kõneldes.

Politsei arvates tunnistas Durst sellisel viisil üles oma naise, sõbra ja eaka isiku tapmise.

Durst peeti nüüd kinni sõbra mõrvas kahtlustatuna, kuna selle kohta on leitud tõendeid.

Esmane uurimine näitas, et Durst oli end New Orleansi hotelli kirjutanud sisse valenime all ning ilmselt püüdis ta USAst põgeneda, kuna ta ajsade seast leiti võltspass.

Dursti vend ja teised pereliikmed nõuavad ta kohtu alla andmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles