Pealetungi Tikritile aeglustavad nn pühasõdalaste pommid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõdurid ja nendega koos võitlevate šiiidirühmituste liikmed.
Iraagi sõdurid ja nendega koos võitlevate šiiidirühmituste liikmed. Foto: SCANPIX

Iraagi vägede suurpealetungi Tikriti tagasivallutamiseks end Islamiriigiks (IS) nimetava terrorirühmituse käest aeglustavad nn pühasõdalaste poolt linna paigutatud lõhkekehad, teatas Iraagi omakaitsejõudude esindaja täna.

«Lahing Tikriti vabastamiseks kujuneb IS-i ettevalmistuste tõttu keeruliseks,» ütles šiiidi omakaitsejõudude Asaib al-Haq kõneisik Jawwad al-Etlebawi. «IS on pannud pomme kõigile tänavatele, hoonetesse ja sildadele. Nende kaitsealased ettevalmistused aeglustavad meie edasiliikumist. Me vajame linnatungimiseks linnalahinguteks väljaõppe saanud vägesid.»

Etlebawi sõnul on pühasõdalased Tikritis täielikult sisse piiratud, kuid osutavad ägedat vastupanu.

Operatsioon Salāhuddīn kubernerkonna pealinna Tikriti vabastamiseks algas 2. märtsil. Iraagi vägedel on õnnestunud linn sisse piirata ja hõivata Tikritist itta Tigrise teisele kaldale jäävad linnad, kuid Tikriti vallutamine on osutunud keeruliseks.

Salāhuddīni kubernerkonna relvajõudude ülem kindralleitnant Abdulwahab al-Saadi ütles pühapäeval, et Iraagi väed vajavad Tikriti ründamisel USA-juhitava koalitsiooni õhutoetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles