Õnnetu immigratsioonimuuseum langes äärmuslaste sihtmärgiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumis üleval olev foto maroko perest, kes jõudis otsapidi Casablancast Pariisi.
Muuseumis üleval olev foto maroko perest, kes jõudis otsapidi Casablancast Pariisi. Foto: Prantsuse Immigratsioonimuuseum

Alles detsembris avatud Pariisi Immigratsioonimuuseumi kallal on paremäärmuslased vandaalitsemas käia jõudnud praeguseks juba kaks korda.

Muuseumi seinale on soditud vaenulikke loosungeid ja kleebitud tigedaid plakateid. Pahatahtliku tegevuse on omaks võtnud liikumine La Dissidence Français, kes postitas neist pilte ka oma veebilehele. Liikumine süüdistab muuseumi selles, et see teeb kosmopoliitset propagandat ja kirjutab ajalugu globalistlikult ümber.

Pariisi idaosas Bois de Vincennes'is elavat muuseumi on saatnud ebaõnn varemgi. Omal ajal oli selle kultuuritempli rajamine president Jacques Chiraci lemmikprojekt, 2007. aastal aga keeldus toonane riigipea Nicolas Sarkozy, kes ise on ungari immigrantide järglane, muuseumi avamisele tulemast.

2010. aastal tungisid majja dokumentideta immigrandid, kes jäid sinna laagrit pidama ja tööpabereid nõudma mitmeks kuuks enne, kui politsei nad lõpuks välja tõstis. Muuseumi avas ametlikult lõpuks president François Hollande mullu detsembris.

Muuseumi kodulehele pääseb SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles