Üllatus! Oktoberfestil joodi õlut kõvasti rohkem kui ütleb ametlik statistika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfesti ettekandjad pärast festivali lõppu.
Oktoberfesti ettekandjad pärast festivali lõppu. Foto: SCANPIX

Viimatise Oktoberfesti käigus kulistasid Münchenisse saabunud joomapidulised alla 1,2 miljonit liitrit õlut rohkem kui seni arvati.
 

Mullu teatasid Müncheni võimud, et festivalil müüdi uskumatud 6,5 miljonit liitrit õlut, mis polnud mitte ainult maitsev, vaid hinna poolest ka kaunis krõbe, makstes kümme eurot liitrist.

Nüüd selgus, et tegelikult müüdi õlut isegi veel rohkem. Münchener Merkuri andmeil kulus 16-päevase bakhanaali käigus 7,7 miljonit liitrit õlut.

Esialgsed andmed polnud täpsed, need põhinesid vaid õllemüüjate umbkaudsel hinnanguil.

Nüüd on selgunud, et õllemüüjate andmed on valed olnud juba mitu aastat. Alati on avalikult avaldatud müüginumbrid jäänud alla tegelikele. Näiteks 2013. aastal müüdi ametliku info kohaselt 6,7, tegelikult aga 7,7 miljonit liitrit kesvamärjukest. 2012. aastal teatati alguses 6,9 miljoni liitri müügist, tegelikult kallati toona Münchenis kõrist alla aga 7,4 miljonit liitrit.

2004. aastast on Oktoberfestil käivate inimeste arv kasvanud seitse, seal ärajoodava õlle kogus aga koguni 26 protsenti. Joomapidu saatvate probleemide seas on võimudele järjepanu muret valmistanud alkoholimürgitused, seksuaalrünnakud ja pisikuritegevus.

Mullu vajas esimene alkoholimürgituse saanu abi juba kaks tundi pärast ürituse algust. Kogu 16-päevase festivali käigus vajas Punase Risti abi 681 nn alkoholilaipa.

Seksuaalrünnaku ohvrite eest hoolitsev organisatsioon Sichere Wiesn andis mullu abi 206 naisele ehk sellise probleemiga seoses toetuse vajajaid oli 50 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles