EL loob Vene desinformatsiooni tõrjumiseks meediaüksuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teises maailmasõjas hukkunud sõdurite mälestamine Krimmi poolsaarel Sevastopolis. Mälestusüritusel võib näha ohtralt Nõukogude Liidu sümboolikat.
Teises maailmasõjas hukkunud sõdurite mälestamine Krimmi poolsaarel Sevastopolis. Mälestusüritusel võib näha ohtralt Nõukogude Liidu sümboolikat. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu liidrid kiidavad sellenädalasel tippkohtumisel heaks meediaüksuse loomise, mis peaks olema vastukaaluks Venemaa oskuslikule propagandakampaaniale Ukraina kriisi ajal, teatasid allikad.

Idee Vene propaganda tõrjumiseks meediaüksuse loomiseks on ringelnud juba mõnda aega, kuna EL-i hinnangul on blokk ägedas infosõjas Ukraina pärast korduvalt jalust löödud, ütlesid allikad.

«Euroopa ülemkogu rõhutab vajadust osutada vastukaalu Venemaa jätkuvatele desinformatsioonikampaaniatele ning kutsub EL-i välispoliitika juhti Federica Mogherini koostöös EL-i liikmesmaade ja institutsioonidega valmistama juuliks ette strateegilise kommunikatsiooni tegevuskava meediavabaduse toetuseks,» märgitakse kohtumise eelnõus. «Esimene samm selles suunas on kommunikatsioonirühma loomine.»

EL leiab, et Venemaa on olnud seni propagandakampaaniates blokist edukam ning selle tasakaalustamiseks eriti Ida-Euroopa riikides tuleb midagi ette võtta.

«Eesmärk on moodustada Brüsselis töörühm Vene ajakirjanduse jälgimiseks, ilmselgete valede leidmiseks ning edastamiseks liikmesmaadele,» ütles Euroopa allikas.

Neljapäeval ja reedel korraldatav ülemkogu ei otsusta ilmselt Venemaa suhtes uute majandussanktsioonide kehtestamist, küll aga kutsutakse viima ellu Minski rahulepinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles