LAVi võimud leidsid ühishaua sajakonna surnukehaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrurooistandus.
Suhkrurooistandus. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi kaguosas Durbani sadamalinna lähistel leiti suhkrurookasvanduses ühishaud umbes saja surnukehaga, teatasid täna võimud.

Arvatakse, et tähistamata hauda maeti endised sunnitöölised.

Vulamehlo omavalitsuse ametnikud külastasid eelmisel nädalal farmi ja avastasid haua, kuhu oli maetud sadakond inimest, ütles omavalitsusametnik Msizi Zulu. Esialgu pole selge, kas surnud maeti hauda või loobiti lihtsalt auku, lisas Zulu.

Ametniku sõnul juhatas võimud mahajäetud haua juurde juurde kohalik teadmamees. Pole selge, kui vana on matmispaik, maetute tuvastamine ei ole veel alanud.

Provintsivalitsuse teatel kasutas suhkruroofarm aastaid tagasi vangidest sunnitöölisi.

Lisaks võis üks praeguseks lagunenud ja taimede alla mattunud hoone ollagi kasutusel vanglana ning pole välistatud, et ühishauda on maetud just sealsed vangid.

1989. aastast kuulub farm suhkrutootjale Illovo, mille esindajad kinnitasid, et nemad ei ole kunagi kasutanud vangide tööjõudu ning siiani ei olnud neil aimugi ka istanduse territooriumil asuvatest haudadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles