Fidel Castro: Sarkozy on tuumapommiga hull

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro kritiseeris Nicolas Sarkozyd.
Fidel Castro kritiseeris Nicolas Sarkozyd. Foto: SCANPIX

Pool sajandit Kuubat juhtinud kommunistliku revolutsiooni elav legend Fidel Castro nimetas Prantsuse presidenti Nicolas Sarkozyd tuumapommiga hulluks.

«Näib, et Sarkozy on äkki hulluks läinud. Mida teeb ÜRO julgeolekunõukogu sellisel puhul Sarkozy ja tema tuumaportfelliga?» küsis Castro Mehhiko päevalehes La Jornada ilmunud arvamusartiklis, lisades, et sellise inimese kätte ei tohi usaldada tuumapommipäästikut, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Mis juhtub, kui Prantsusmaa paremäärmuslased otsustavad Sarkozyd survestada, et rakendada oma rassistlikku poliitikat kogu Euroopas,» jätkas Castro, kelle sõnul pole Prantsusmaa otsus saata riigist välja seal elavad mustlased vastavuses euroopalike väärtustega.

85-aastane Castro on ka varem hoitanud maailma tuumasõja ohu eest. 49 aastat Kuubat valitsenud ja 2008. aastal võimust loobunud poliitveterani sõnul võib Ühendriikide ja Iisraeli juhitav vastasseis Iraaniga viia tuumasõjani.

«Kas sellel on mingisugust moraalset või eetilist mõtet rünnata Iraani, mis on mõistnud hukka väidetava kavatsuse sellist tüüpi pommi valmistada? Kus on sellise poliitika mõte ja loogika?» lisas Castro viidates islamivabariigi vastuolulisele tuumaprogrammile, mille eesmärk on Teherani kinnitusel elektrienergia tootmine, kuid lääneriigid kahtlustavad, et selle varjus töötatakse välja tuumarelva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles