Gruusia kaitseminister avaldas 2015.-16. aasta prioriteedid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gruusia kaitseministeeriumi prioriteet 2015.-16. aastal on sõjaväe võimekuste tõhustamine, NATO-ga ühildumise suutlikkuse suurendamine ja rahvusvahelise koostöö tihendamine, ütles riigi kaitseminister Mindia Janelidze.

Janelidze esitas esmaspäeval dokumenti pealkirjaga «Ministri visioon 2015-2016». Esitlusel viibisid kaitse- ja teiste ministeeriumide ametnikud, diplomaadid, ajakirjanikud ja laiem avalikkus.

Gruusia kavatseb kahe aasta jooksul luua efektiivse, mobiilse ja kaasaegse sõjaväe, mis suudab toimida koos NATO üksustega, sõnas minister.

Riigi prioriteetideks on sõjaväe integreerimine Euroopa ja euroatlandi struktuuridesse, lausus Janelidze. Lisaks jätkavad sõdurid osalemist rahvusvahelistes missioonides, ütles ta.

Dokumendis taaskinnitas Gruusia kavatsust täita NATO-lt saadud eripaketi tingimusi, ehitada NATO-ga ühilduv väljaõppekeskus ning jätkata aktiivset koostööd alliansi ja EL-iga.

Visioonis ärgitatakse reformima Gruusia relvajõudude institutsioone ning sõduritele ja nende perekonnaliikmetele antavaid sotsiaaltoetusi, suurendama sõjaväes soolist võrdõiguslikkust, arendama küberrünnakute-vastast kaitset ning suurendama Gruusia kaitseministeeriumi läbipaistvust ja aruandekohustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles