Poola: Venemaa üritab EL-i sõjaliselt mõjutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid harjutamas paraadiks. Pilt on illustratiivne.
Vene sõdurid harjutamas paraadiks. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Venemaa on suurendanud sõjalist aktiivsust, et survestada Euroopa Liidu liidreid, kes asuvad kaaluma uusi Moskva-vastaseid sanktsioone, ütles teisipäeval Poola peaminister Ewa Kopacz.

Vene president Vladimir Putin andis esmaspäeval korralduse suurteks sõjalisteks manöövriteks, mille käigus muu hulgas paigutatakse Arktikasse ligi 40 000 sõdurit. Samuti paigutas Venemaa Leedu ja Poolaga piirnevasse Kaliningradi oblastisse Iskander-M raketipatareid ning viis kõrgendatud valmisolekusse Eesti ja Läti piiri lähedal Pihkvas asuva dessantdiviisi.

«Venemaa teeb sääraseid žeste enne EL-i sellenädalast tippkohtumist, et mõjutada ülemkogu otsuseid sanktsioonide suhtes,» ütles Kopacz ajakirjanikele.

Moskva-vastaste sanktsioonide laiendamine sõltub Kiievi ja Ida-Ukraina venemeelsete separatistide vahel sõlmitud Minski lepete jõustamisest.

«Oleme täheldanud aktiivsuse kasvu Läänemerel ja Balti õhuruumis, kuid põhjust häiret lüüa veel ei ole,» ütles Poola peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles