Leedus konfiskeeriti nõukogude sümboolikaga suveniirid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Eestis nõukogude sümboolika kandmine keelatud pole, võib omaaegsest riigilipust tehtud pearätiga rahulikult pronkssõduri juurde lilli viima minna.
Kuna Eestis nõukogude sümboolika kandmine keelatud pole, võib omaaegsest riigilipust tehtud pearätiga rahulikult pronkssõduri juurde lilli viima minna. Foto: Raigo Pajula

Leedus määras kohus trahvi naisele, kes müüs Vilniuses nõukogude sümboolikaga suveniire, ning konfiskeeris talt selle sümboolikaga esemed.

Vilniuse ringkonnakohus karistas 52-aastast naist 500 liti suuruse trahviga (ligi 2265 Eesti krooni) ning konfiskeeris nõukogude sümboolikaga esemed, teatas portaal korrespondent.net.

Naise sõnul ei teadnud ta midagi keelust, mis ei luba müüa Nõukogude armee vormi esemeid.


Leedu parlament keelustas mõni aeg tagasi nõukogude ja natsisümboolika. Selle seaduse kohaselt on Leedus keelatud natsi-Saksamaa, NSVL ja Leedu NSV lippude ja vappide, märkide ja vormide demonstreerimine.

Samuti on keelatud Saksamaa natsi- ja NSVL kompartei juhtide kujutiste eksponeerimine, aga ka natsiaegse Saksamaa, NSVL ja Leedu NSV hümni esitamine.

Seaduse rikkumise eest võib karistada kuni 1000 Leedu liti suuruse trahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles