Igor Taro Ukraina päevik: 18.03

Igor Taro
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuolukord 18.03.
Ukraina julgeolekuolukord 18.03. Foto: mediarnbro

Donetski lennujaama piirkonnas käisid täna hiljutisega võrreldes ägedamad tulevahetused, Piski suunal meenutas asi isegi lahingut. Korraks vaibunud olukord hakkab tasapisi eskaleeruma.

Vene üksused aktiviseerusid Avdiivka suunal, Donetski lennujaamast põhjas. Seda piirkonda kostitati nii suurtükkidest kui ka tankidega. Meenutame, et 122-mm suurtükke ei tohiks rindejoonel praeguseks ammu enam olla. Oli fikseeritud suisa mitmekordset kasutamist. Piski suunda ründasid tankid, Ukraina poolelt oli vastutuli. Üks separatistide poolt appi tõtanud raskekuulipildujaga sõiduk lendas fugassile ja seejärel õhku, nii et seal oli juba liikumist, mitte lihtsalt positsioonidelt laskmist. 

120-mm miinipildujaid rakendati ukrainlaste positsioonide vastu taas Širokinos Mariupolist idas. Mariupoli ja sellest mõnevõrra põhjas asuva Pavlopili kohal lendasid venelaste mehitamata lennumasinad. Kergrelvadega laskmist oli Horlivka juurest Majorske suunal, samuti Lozove piirkonnas Debaltsevest Artjomovski poole.

Viimase kahe päeva jooksul on põhjarindel proovitud kahel korral luua sillapead - üle-eile ronisid venelased üle Stanica Luganskaja silla ning tahtsid teisel pool jõge hakata positsioone kindlustama 300 m ukrainlaste omadest. Sild oli jaanuarikuus õhku lastud nii, et see on läbitav jalakäijatele ja ka riskialtimadele sõiduautojuhtidele, aga mitte raskemale transpordile. Eile kordus katse Trehizbenka küla lähistel, mis asub Luganskist lääne pool Põhja-Donetsi jõe ääres.

Igapäevaselt jõuavad raudtee kaubajaamadesse ešelonid Venemaalt - eile 8 vagunit Ilovaiski raudteejaamas moona ja kütusetsisternidega, Debaltseve kaubajaamas 40 vagunit tehnika ja isikkoosseisuga. Kui lahingutegevus oli veel intensiivne ja suurtükid töötasid, siis spetsialistid arvutasid välja, et Putini humanitaarkolonnidest ega tavalisest maanteetranspordist poleks moonavedudeks tegelikult jagunud ning raudteel on pikemat aega oluline roll Venemaalt okupeerivate üksuste varustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles