Telekanal: Kreeka rahandusministri keskmise sõrme näitamine Saksamaale oli lavastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Gianis Varoufakis.
Kreeka rahandusminister Gianis Varoufakis. Foto: SCANPIX

Saksa saatejuht tunnistas eile, et telepildis näidatud video keskmist sõrme Saksamaa suunas viibutavast Kreeka rahandusministrist Gianis Varoufakisest oli fabritseeritud.

Saksa avalik-õigusliku telekanali ZDF satiirisaate «Ner Magazin Royale» saatejuht Jan Boehmermann rääkis vabandades, et ootas juba video avaldamisest saadik küsimusi selle kohta, kas video on ehtne, ent tema üllatuseks küsimust ei tulnudki. 

«Vabandust härra Varoufakis, me enam ei tee,» ütles ta, ning selgitas, kuidas saate tiim videot muutis.

Filmiklipis näidati Varoufakist enne rahandusministriks saamist Horvaatia pealinnas Zagrebis 2013. aastal toimunud üritusel. Muudetud videolõigus on kuulda, kuidas ta räägib võlgades Kreeka probleemidest, ütleb «näidata Saksamaale sõrme», ning tõstab seejärel rusikas käest välja keskmise sõrme.

Esmakordselt näidati videot pühapäeva õhtul Saksamaa avalik-õiguslikus telekanalis ARD, millele järel näidati Ateenast videosilla kaudu telesaates külalisena viibinud Varoufakise vastuväidet. Minister kinnitas otse-eetris, et videoga on manipuleeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles