Venemaa muudab tatarlaste sõnul Krimmi sõjaväebaasiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväelased Sevastopolis.
Vene mereväelased Sevastopolis. Foto: SCANPIX

Ukraina parlamendi liige ja krimmitatarlaste juht Mustafa Džemilev ütles eile ÜRO ees kõneledes, et Venemaa on aastaga muutnud varasema looduskauni Krimmi poolsaare sõjaväebaasiks, mis peagi saab tõenäoliselt koduks ka tuumarelvadele.

Džemilev kinnitas ühtlasi, et inimõiguste olukord poolsaarel halveneb järjekindlalt.

«Krimmi, mis oli kunagi turismipiirkond, muudetakse sõjaväebaasiks ja mis kõige hullem - Krimmist saab tõenäoliselt taas tuumarelvade baas,» ütles Džemilev New Yorgis ÜRO peakorteris kõneledes.

«Krimmis pole enam mingisuguseid vabadusi ega õigusi. Need, kes oma veendumuste eest seisavad, langevad repressioonide ohvriks,» kinnitas endine dissident.

Esmaspäeval teatas kaitseminister Sergei Šoigu, et Putin andis korralduse lahinguvalmiduse kontrolliks Põhjalaevastikule, mõnele lääne sõjaväeringkonna üksusele ja õhudessantvägedele. Lisaks paigutati Krimmi tuumarelva kandevõimega lennukeid, mida Venemaa tahab sinna püsivalt paigutada 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles