Kõnelused Kreeka võla üle ei toonud muutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras (keskel) eile Brüsselis.
Alexis Tsipras (keskel) eile Brüsselis. Foto: SCANPIX

Ööl vastu tänast Brüsselis peetud eurotsooni liidrite ja Kreeka peaministri Alexis Tsiprase kõnelused ei toonud muutust võlausaldajate positsioonis.

«Me peame täielikult kinni eurogrupis 20. veebruaril saavutatud kokkuleppest,» öeldakse Euroopa ülemkogu, komisjoni ja eurogrupi presidendi ühisavalduses.

Avalduse kohaselt esitavad Kreeka võimud eurogrupi kokkuleppe raamistikus järgnevatel päevadel täieliku loendi kavandatavatest reformidest.

Kreeka uue valitsuse suutmatus esitada abipakettide tingimusteks seatud reformide plaanid ongi seni olnud peamiseks põhjuseks, miks rahvusvahelised laenuandjad ei ole Kreekale uut vajalikku laenumakset nõustunud tegema, seades sellega riigi pankroti äärele.

Presidendid kinnitavad oma avalduses, et on «vastastikuse usalduse vaimus pühendunud kiirendama oma tööd ja viima see lõpule nii ruttu kui võimalik».

Lõpetuseks kinnitavad Donald Tusk, Jean Claude Juncker ja Jeroen Dijsselbloem, et eurogrupp on valmis kohtuma nii pea kui võimalik.

Rahvusvaheliste laenuandjatega teravasse vastasseisu sattunud Kreeka peaminister Alexis Tsipras kohtus Euroopa ülemkogu programmi väliselt Brüsselis Saksa kantsleri Angela Merkeli, Prantsuse presidendi Francois Hollandi, Euroopa Komisjoni presidend Jean Claude Junckeri, Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi ja eurogrupi presidendi, Hollandi rahandusministri Jeroen Dijsselbloemiga. Kohtumist juhtis ülemkogu president Donald Tusk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles